Kind & Jongere

Kinderen van 4 tot 18 jaar staan centraal binnen Praktijk Palet.

De rechten van het kind vormen daarin het uitgangspunt.
Kinderrechten.nl
Defence for children
Unicef kinderrechten

Kinderen zijn altijd betrokken bij een traject waar ik voor word ingeschakeld. Ik communiceer MET kinderen en heb hen nodig om tot oplossingen te komen. Hun eigen wijsheid, puurheid en oprechtheid geeft me die informatie die nodig is om trajecten vorm te geven in opvoeding en onderwijs.

Al hetgeen ik vormgeef komt voort uit mijn visie dat ieder kind recht heeft op een optimale ontwikkeling waarbij het vanuit veiligheid en vertrouwen kan opgroeien en zo zijn volledige palet kan leren leven.

Mijn passie is het begeleiden en trainen van mensen die betrokken zijn bij het opgroeien van kinderen.
Samen op onderzoek. Wat is nodig om vol liefde en vertrouwen met het kind te communiceren en op te trekken? Samen kleur te geven aan het leven.

Het palet van communicatie kent vele schakeringen
Alleen de talige communicatie heeft al meerdere facetten in zich. De woorden, de toon, het volume. Daarbij kennen we ook de communicatie van je lijf zoals je mimiek, je houding, je aanraking.

Naast woordtaal is ook de beeldtaal essentieel en zeggen beelden vaak meer dan 1000 woorden. Je binnenste komt naar buiten door te tekenen, schilderen, collages maken, met playmobiel poppetjes, knuffels, picto’s… en nog veel meer.

Mijn werkwijze bestaat uit samen met je/jullie stil staan bij de wijze waarop jij met je kind(eren) leeft/werkt. We verkennen, herontdekken jouw palet aan communicatie. Van daaruit bezien we samen wat jij nodig hebt om vol vertrouwen in contact te zijn met je kinderen en plezier te beleven met en aan elkaar.